Påskbakelse

Serverar: 10 portioner

Gör en klassisk rulltårta med fräsch fyllning av äppelmos. Skär den sedan i bitar och lägg en klick grädde med en solgul aprikoshalva på toppen. Skapelsen ser ut som ett stekt ägg!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 dl äppelmos
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk aprikoser, ca 420 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det med vattnet i smeten. Bre ut smeten jämn i långpannan och grädda den genast i mitten av ugnen i 7 minuter.
    3. Strö socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Pensla med lite kallt vatten på pappret om det inte vill lossna. Bre på äppelmos och rulla ihop från kortsidan.
    4. Skär rulltårtan i 10 skivor. Vispa grädden. Lägg grädde och en aprikoshalva på varje skiva.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Emilia66 7 april 2009

    Tackar för detta enkla goda recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben