Påskbakelse

Serverar: 8 portioner

...dofta florsocker över och servera direkt.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • ¾ dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
  • 2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • ¾ dl vetemjöl
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g mandelspån
  • Fyllning
  • 8 persikohalvor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk Dansukker Gelésocker Multi
  • 2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • Garnering
  • Dansukker Ekologiskt Florsocker
  • Instruktioner

    1. Rita åtta cirklar, 12 cm i diameter, på bakplåtspapper. Klä ett eller flera rör, t ex papprullar från hushållspapper, med folie.
    2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna med saltet till fast skum. Tillsätt därefter strö- och vaniljsocker under fortsatt vispning. Vispa ner äggulorna. Blanda samman vete- och potatismjöl samt bakpulver och rör ner i smeten.
    3. Fördela smeten i cirklarna och strö på mandelspån.
    4. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka åtta minuter, varmluft inte lämpligt.
    5. Lossa kakorna från papperet direkt och lägg dem över de folieklädda rullarna. Låt svalna på rullen.
    6. Vispa grädden med gelé- och vaniljsocker till fast skum.
    7. Skär persikorna i klyftor.
    8. Spritsa/klicka grädde i kakorna och lägg därefter på persikorna. Dofta florsocker över och servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben