Påskbakelser

Serverar: 10 portioner

Lite roliga bakelser.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 dl äppelmos
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk aprikoser, ca 420 g
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det försiktigt tillsammans med vattnet i smeten. Bred ut smeten jämt i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 7 min. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Pensla med lite kallt vatten på pappret om det inte vill lossna. Bred på äppelmos och rulla ihop från kortsidan. Skär rulltårtan i 10 skivor. Vispa grädden. Lägg grädde och en aprikoshalva på varje skiva.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben