Påskens tårta med kycklingdekor.

Serverar: 10-12 portioner

Söt och god påsktårta med små kycklingar på.

Ingredienser

  • Bottnen
  • 300 g mandelmassa
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • Aprikosmarmelad
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk aprikoshalvor (ca 425 g)
  • Mörk blockchoklad eller kakao
  • Gula påskkycklingar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Riv mandelmassan fint. Smält fettet och låt det svalna lite. Blanda mandelmassan och äggen, vispa gärna med elvisp så att det blir pösigt.Blanda i fettet och till sist mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad rund form (ca 1,5 liter) och grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
    3. Stjälp försiktigt upp kakan på galler när den svalnat lite och låt den bli riktigt kall. Dela kakan i 2 bottnar och bred marmelad på den undre bottnen. Lägg på den andra och täck tårtan med vispad grädde och garnera med aprikoser och choklad. Gör gärna en eller flra gula marsipankyckling och sätt på.

    Liknande recept

    3
    1 h 30 min
    10-12
    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben