Påsklamm

Serverar: 20 portioner

Här får du användning för dina pepparkaksformar, baka de gulligaste påsklammen du någonsin sett :-)

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 50 g malda hasselnötter
  • 1 dl Dansukker Rörsocker Flor
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • ½ krm salt
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 äggula
  • Garnering
  • 1 äggvita
  • 200 g mandelmassa
  • 50 g skalad mandel
  • 1 dl Dansukker Florsocker
  • Ett par droppar vatten
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Blanda mjöl, nötter, de båda sockersorterna och saltet i en skål. Skär matfettet i bitar och arbeta in i de torra ingredienserna tillsammans med äggulan.
    3. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
    4. Kavla ut degen till 5 mm tjocklek på mjölat bakbord. Ta ut lamm med hjälp av pepparkaksmått.
    5. Pensla kakorna med äggvita. Tryck ut mandelmassan genom en potatis eller vitlökspress och lägg på kakorna.
    6. Sätt fast en halv mandel som öra på lammet.
    7. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i cirka 10 minuter.
    8. Låt svalna på galler.
    9. Blanda florsockret med ett par droppar vatten och klicka öga och nos på kakan. Glasyren kan om så önskas färgas med hushållsfärg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben