Här får du användning för dina pepparkaksformar, baka de gulligaste påsklammen du någonsin sett :-)
Ingredienser
2½ dl vetemjöl
50 g malda hasselnötter
1 dl Dansukker Rörsocker Flor
2 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
½ krm salt
125 g smör eller margarin
1 äggula
Garnering
1 äggvita
200 g mandelmassa
50 g skalad mandel
1 dl Dansukker Florsocker
Ett par droppar vatten
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
- Blanda mjöl, nötter, de båda sockersorterna och saltet i en skål. Skär matfettet i bitar och arbeta in i de torra ingredienserna tillsammans med äggulan.
- Lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
- Kavla ut degen till 5 mm tjocklek på mjölat bakbord.
Ta ut lamm med hjälp av pepparkaksmått.
- Pensla kakorna med äggvita. Tryck ut mandelmassan genom en potatis eller vitlökspress och lägg på kakorna.
- Sätt fast en halv mandel som öra på lammet.
- Grädda mitt i ugnen i 175 grader i cirka 10 minuter.
- Låt svalna på galler.
- Blanda florsockret med ett par droppar vatten och klicka öga och nos på kakan. Glasyren kan om så önskas färgas med hushållsfärg.
Liknande recept
Kommentarer (0)