Lammfilé med rosépepparsås

Serverar: 4 portioner

Påsklamm.... Servera gärna den goda lammfilén med en trio av puréer. Förutom potatispuré så blir de gott med en puré på broccoli och en på morot.

Ingredienser

  • 800 g lammfilé
  • Smör till stekning
  • 1 schalottenlök , skivad
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk rosépeppar
  • 3 dl grädde
  • Ev . 2 cl Madeira , som smaksättning
  • 1 msk smör
  • Till puré
  • 1 kg potatis
  • 200 g morot
  • 200 g broccoli
  • Ca 2 - 3 msk mjölk
  • Smör
  • Ca 2 - 3 msk grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Dekoration
  • Persilja
  • Rosèpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Bryn köttet runt om i en stekpanna med schalottenlöken. Krydda med salt och peppar. Lägg i rosépeppar och grädde och ställ in stekpannan i ugnen i 10 minuter.
    3. Purèen: Skala och koka potatis, morot och broccoli separat. Passera den kokta grönsaken genom passersikt/potatispress. Blanda potatisen med ett par msk mjölk och smör, de övriga två grönsakerna med ett par msk grädde och hetta upp grönsaksmoset. Smaka av med salt, peppar
    4. Ta köttet ur pannan och håll varmt. Vispa ur pannan, späd eventuellt med lite vatten. Sila såsen och smaka av med salt, peppar, smöret och ev Madeira.
    5. Skär köttet i tunna skivor.
    6. Servera med sås och grönsakspuréer. Dekorera med persilja och extra rosépeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben