Sallad på lammfilé med myntataboulé och hummus

Serverar: 4 portioner

Detta är fräscht, lättlagat och gräsligt smarrigt!

Ingredienser

  • 600 g lammfilé
  • Smör till stekning
  • 1 burk sojabönor (kokta)
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • Ev tahiniolivolja
  • Citron- eller limejuice
  • Salt
  • Peppar
  • 1 färsk gurka
  • 2–3 knipplökar
  • 4 tomater eller 12–15 minitomater
  • Färsk mynta/persilja
  • 1 påse blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Ansa köttet och vänd det i salt och peppar. Bryn i panna i smör på spisen. Stek klart i ugn, 200° i 10–15 min, beroende på hur rosa du vill ha köttet. Låt svalna under folie.
    2. Mixa/mosa de avrunna sojabönorna med vitlök, tahini (sesamfröpasta, kan uteslutas), olivolja och citronjuice till en riktig god hummus. Smaken ska vara nötig. Smaka av med salt och peppar.
    3. Dela gurkan och skrapa ur kärnhuset. Slanta gurkan, strö på lite salt och låt stå en stund så saltet hinner dra ur lite vätska. Strimla löken och dela tomaterna. Vänd ihop alltsammans med massor av finhackad mynta.
    4. Blanda salladen med 1 del citronjuice och 2 delar olivolja. Vänd ihop och smaka av. Lägg upp på bädd av salladsblad, toppa med tunna fina skivor av lammfilé och hummus. Avsluta med små myntablad, lite olivolja, salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben