Lammfilé med örttäcke

Serverar: 4 portioner

Mört kött med ett täcke som doftar förföriskt av rosmarin och timjan. Prova gärna denna lättlagade lammrätt.

Ingredienser

  • 4 lammfiléer à 125 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap med dragon
  • 1½ msk ströbröd
  • 1 knippe persilja
  • 2 kvistar timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 nypa riven muskot
  • Instruktioner

    1. Torka av köttet lätt med hushållspapper. Salta och peppra. Hetta upp 1 msk olivolja i en teflonstekpanna. Bryn köttet runtom, 4-5 minuter. Ta upp köttet ur stekpannan och låt det svalna.
    2. Blanda resten av olivoljan med äggula, senap och ströbröd till en slät massa. Bind inte massan för hårt med ströbröd, eftersom de tjocknar ytterligare efter hand.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort grova stjälkar från persiljan och ta av bladen från timjan- och rosmarinkvistarna. Finhacka alla blad och blanda ner dem i ströbrödsmassan. Smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt.
    4. Lägg lammfiléerna i en grund ugnsfast form och lägg på generöst av örtblandningen. Sätt in i ugnen och stek cirka 15 minuter tills örtmassan är lätt brynt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    UllaC 10 juni 2010

    Hej Ingela! Tänkte lägga in detta receptet, men fick se att du redan hade det. Jag la en bild som jag hade tagit. Hoppas du inte har något emot det, annars kan du ju ta bort bilden. Kram Ulla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben