Lammfilé med svamp och morot samt getostkräm

Serverar: 4 portioner

Öka gärna mängden morötter och svamp om du har matglada gäster

Ingredienser

  • 600 g lammytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 kvistar timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 200 g skogschampinjoner
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 600 g morötter
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk strimlad bladpersilja
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Getostkräm
  • 300 g getost
  • 5 msk mjölk
  • Garnering
  • 12 svarta oliver
  • 2 msk crema di balsamico
  • 12 blad ruccola
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader 2. Bryn lammet i olivolja, krossad vitlök och timjan. Salta och peppra. Lägg över på ett ugnsäkert fat och tillaga mitt i ugnen ca 25 min tills innertemperaturen är 58 grader. Låt vila 10 min före servering. 3. Skär svampen i tjocka skivor. Stek den i hälften av olivoljan. Krydda med salt. 4.Skala och skär morötterna i ca 3 cm stora bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Låt dem rinna av och blanda med svamp, Citronskal, persilja och peppar. 5. Skär bort kanten runt getosten. Mixa osten med mjölk. Lägg ev i spritspåse. 6. Fördela svamp och morötter på tallrikarna. Skär lammfiléerna mitt itu och lägg mitt på tallriken. Spritsa eller klicka på getostkrämen och garnera med oliver, crema di balsamoco och rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben