Superenkel pasta med rosépepparsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 5 minuter

Rosépeppar är ju ingen pepparfrukt utan ett bär. Även fast smaken inte blir bättre när man fräser den, som med andra kryddor/pepparfrukter, så fräser jag den för att få de lite mjukare. Vill du ha en tjockare sås, bara red den samtidigt som du tillsätter vitpeppar. Enkel, god pastasås som är lite utöver det man vanligtvis äter på dagarna.

Ingredienser

  • 2 tsk rosépeppar
  • 1 tsk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk marsala vin
  • 1 köttbuljongtärning (veg variant kan göras med grönsaksbuljong)
  • Vitpeppar
  • 2 portioner okokt pasta
  • Instruktioner

    1. Koka upp pastavattnet och lägg sedan i pastan, koka enl anvisning på paketet.
    2. Under tiden, krossa pepparkornen i en mortel och fräs sedan snabbt i smör för att mjuka upp dem en aning. Tillsätt grädde och när den kokat upp, sänk värmen och tillsätt vinet. Smula ner buljongtärningen och när den har löst upp sig, smaka av med peppar.
    3. Servera snabbt med nykokt pasta och en sallad. Passar även utmärkt med en bit stekt lax till. Garnera med persilja, parmesan, mer rosépepparkorn, rostade pinjenötter, broccoli eller något annat gott du kan hitta på. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben