Italienskt påsklamm

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

Ser väldigt häftigt ut med det halva ägget i lammet! Denna rätt är svår att göra om inte steken är tillräckligt stor (2 kg+). Samtidigt räcker 2 kg till 8-10 portioner

Ingredienser

  • 2 kg lammstek, benfri
  • 3 st ägg
  • 6 klyftor vitlök
  • 1 st morot, stor
  • 1 st squash
  • 100 g babyspenat, färsk
  • Hushållssnöre
  • Salt
  • Peppar
  • Matfett till stekning
  • Instruktioner

    1. Fyllning: Hårdkoka ägg i cirka 10 min och låt dem svalna i kallt vatten. Skala.
    2. Skala vitlök och morot. Skär morot i stavar. Koka 5 min och häll av vattnet. Skär squash i stavar.
    3. Lammstek: Sätt ugnen på 150ºC. Skär upp köttet till ett platt stycke. Skär upp i mitten utan att skära igenom. Lägg upp köttet och platta till det något.
    4. Lägg på ett lager babyspenat och därefter vitlök, morötter, squash och hela ägg. Rulla ihop köttet och bind ihop med snöre. Salta och peppra rikligt utvändigt.
    5. Bryn matfett i panna på medelhög värme. Stek köttet runt om till fin stekyta.
    6. Ugnslaga: Lägg köttet på galler över plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 1 timme till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben