Serverar: 10-12 portioner
En krämig cheesecake med två lager fyllning och härliga passionsfruktskärnor att knapra på.
Ingredienser
Botten
200 g digestivekex
75 g smör
Fyllning1
500 g philadelphiaost
3 ägg
1 dl socker
4 passionsfrukter
Fyllning2
3 dl crème fraiche
3 msk socker
1 msk vaniljsocker
Dekoration
4 passionsfrukter
1 msk socker
Instruktioner
- Sätt ugnen till 175 grader.
- Botten:
Smält smöret, krossa kexen och blanda ihop. Tryck ut i en springform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 7 minuter.
- Fyllning1:
Gröp ur passionsfrukterna och stöt sönder kärnorna lite. Blanda ihop med äggen, sockret och philadelphiaosten. Bred ut över digestivekex-bottnen och grädda i nedre delen av ugnen ca. 30 minuter.
- Fyllning2:
Blanda ihop crème fraichen, sockret och vaniljsockret, bred ut över passionsfruktsfyllningen och grädda mitt i ugnen ungefär 5 minuter.
- Garnera kakan med 4 urgröpta passionsfrukter och 1 msk socker
Liknande recept
Kommentarer (0)