Passionscheesecake

Serverar: 10-12 portioner

En krämig cheesecake med två lager fyllning och härliga passionsfruktskärnor att knapra på.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • Fyllning1
  • 500 g philadelphiaost
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 4 passionsfrukter
  • Fyllning2
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Dekoration
  • 4 passionsfrukter
  • 1 msk socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen till 175 grader.
    2. Botten: Smält smöret, krossa kexen och blanda ihop. Tryck ut i en springform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 7 minuter.
    3. Fyllning1: Gröp ur passionsfrukterna och stöt sönder kärnorna lite. Blanda ihop med äggen, sockret och philadelphiaosten. Bred ut över digestivekex-bottnen och grädda i nedre delen av ugnen ca. 30 minuter.
    4. Fyllning2: Blanda ihop crème fraichen, sockret och vaniljsockret, bred ut över passionsfruktsfyllningen och grädda mitt i ugnen ungefär 5 minuter.
    5. Garnera kakan med 4 urgröpta passionsfrukter och 1 msk socker

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben