Passionscheesecake

Serverar: 8 portioner

Frisk och härlig cheesecake som gör succé när den serveras.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g margarin
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3/4 dl socker
  • Fyllning
  • 250 g kesella gourmet
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal av 1 väl tvättad citron
  • Gelé
  • 5 gelatinblad
  • 2 passionsfrukter
  • 1,5 dl apelsinjuice
  • 3/4 dl florsocker
  • 0,5 dl saft av citron
  • Instruktioner

    1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen för hand eller i matberedare. Tryck ut den i en form som är ca 24 cm i diameter med löstagbar kant. Låt degen gå upp en bit på kanten och nagga botten.
    2. Låt skalet vila 30 min i kyl eller 15 min i frys. Grädda i ugn vid 175 - 200° i 15-20 min. Låt svalna.
    3. Blanda samman fyllningen. Häll den i pajskalet. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Gröp ur passionsfruktsköttet. Blanda apelsinjuice, florsocker, citronsaft och fruktkött.
    4. Smält gelatinbladen på svag värme och vispa ner i blandningen. Bred gelén över kakan med en sked. Ställ kallt en stund.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben