Frusen passionscheesecake

Serverar: 10-12 portioner

Passionsfrukt ihop med lime och äkta vanilj är en fantastisk kombo! Det känns också riktigt härligt vårigt.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 200 g digestivekex
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 1 vaniljstång
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 dl socker
  • 5 passionsfrukter
  • Rivet skal av 2 lime
  • Saften av 1 lime
  • Garnering
  • 3 urgröpta passionsfrukter
  • Limeskivor
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen till smulor och blanda med smöret. Tryck ut smulorna i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
    2. Dela äggen i gulor och vitor i var sin bunke. Vispa äggvitorna till hårt skum. Halvera och skrapa ur fröna ur vaniljstången, lägg i bunken med äggulor. Tillsätt philadelphiaost och socker och vispa ihop till en jämn smet.
    3. Galvera och gröp ur passionsfrukterna. Rör ner dem i smeten tillsammans med äggvita samt skal och saft från lime. Fördela smeten i formen och ställ i frysen i minst 5 timmar.
    4. Låt kakan stå i kylen i minst 1 timme före servering. Garnera med extra passionsfrukt och limeskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben