En frusen tårta som påminner lite grand om glass i konsistensen.
Ingredienser
2 marängbottnar
100g mörk blockchoklad
150 g after eightplattor
5 äggulor
1 tsk kaffe (ej enbart pulver)
4 dl vispgrädde
2 dl vispgrädde till garnering
Instruktioner
Smält blockchoklad och blanda ner mintplattorna. Rör till en jämn smet. Vispa äggulorna och tillsätt kaffet. Blanda ihop med chokladsmeten. Vispa grädden och vänd ner chokladen.
Lägg en marängbotten inuti en rund form, gärna med löstagbar botten. Bred på hälften av smeten och lägg sedan på den andra samt resten av smeten. Sätt in tårtan i frysen några timmar. När tårtan skall severas, tag fram den och låt tina ca 1/2 timme. Vispa grädden till garneringen och spritsa ut på kakan.
Super god :)
Riktigt god smak på after eightsmeten, men för min del hade det räckt med en marängbotten. Väldigt god!