Frusen mintchokladtårta

En frusen tårta som påminner lite grand om glass i konsistensen.

Ingredienser

  • 2 marängbottnar
  • 100g mörk blockchoklad
  • 150 g after eightplattor
  • 5 äggulor
  • 1 tsk kaffe (ej enbart pulver)
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl vispgrädde till garnering
  • Instruktioner

    1. Smält blockchoklad och blanda ner mintplattorna. Rör till en jämn smet. Vispa äggulorna och tillsätt kaffet. Blanda ihop med chokladsmeten. Vispa grädden och vänd ner chokladen.
    2. Lägg en marängbotten inuti en rund form, gärna med löstagbar botten. Bred på hälften av smeten och lägg sedan på den andra samt resten av smeten. Sätt in tårtan i frysen några timmar. När tårtan skall severas, tag fram den och låt tina ca 1/2 timme. Vispa grädden till garneringen och spritsa ut på kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    christincarlsson 3 januari 2011

    Super god :)

    Allimac 15 mars 2012

    Riktigt god smak på after eightsmeten, men för min del hade det räckt med en marängbotten. Väldigt god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben