Passionsfruktsmousse med vit choklad

Serverar: 8 portioner

Lent och sött. En perfekt avrundning av middagen!

Ingredienser

  • 10 st passionsfrukter
  • 300 g vit choklad
  • 6 ägg, gula och vita separerade
  • 300 g hallon
  • Instruktioner

    1. Dela chokladen i bitar och smält den i microvågsugnen, eller i vattenbad i en kastrull med kokande vatten. Ställ den smälta chokladen åt sidan och låt den svalna lite.
    2. Vispa äggvitorna styva men vispa inte för länge. Rör försiktigt ner äggulorna i den avsvalnade chokladen, men försiktigt så att blandningen inte blir grynig. Dela passionsfrukten, gröp ur fruktkött och kärnor ner i chokladsmeten. Blanda.
    3. Vänd ner den vispade äggvitan, börja med en mindre mängd som du blandar ordentligt med chokladsmeten innan du försiktigt vänder ner resten av äggvitan.
    4. Lägg några hallon i botten av varje serveringsglas och häll moussen över så att glasen fylls. Låt glasen stå i kylen några timmar innan du serverar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben