Passionsfruktsorbet 2

Passionsfrukt kommer ursprungligen från de subtropiska delarna av Sydamerika. Idag odlas den dock i alla världsdelar. Passionsfrukt är ett bär med tjockt skal och innehåller mängder med frön omgivet av fruktkött. Smaken är frisk, mycket syrlig och aromatisk och passar utmärkt som smaksättare till sorbet.

Ingredienser

  • 2½ dl vatten
  • 1½ dl strösocker
  • ½ st pressad citron
  • 8 st passionsfrukt
  • 1 st äggvita
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Låt svalna. Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet. (Pressa genom en sil och mät så att det blir ca 1 dl passionssaft om du inte vill ha med fröna).
    2. Häll sockerlag, pressad citron och passsionssaft i glassmaskinen.
    3. Vispa äggvitan till styvt skum och blanda i. Kör till sorbeten är fryst.
    4. Servera med färska bär/frukter och t.ex. några chokladbitar av hög kvalitét.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben