Passionsfruktspaj

Serverar: 10 portioner

Bjud på något annorlunda!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 375 g smör
  • 250 g strösocker
  • 675 g mjöl
  • 2 ägg
  • Fyllning
  • 5 dl passionsfruktspuré
  • Saften av 2 citroner
  • 7 ägg
  • 3 äggulor
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 375 g strösocker
  • Karamelliserad passionsfrukt
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl passionsfrukt med kärnor
  • Saften av 1 citron
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till pajdegen. Låt stå kallt i kyl, gärna 1 dygn. Kavla sedan ut tunt på mjölat bakbord och klä 10 formar, ca 10 cm i diameter. Förgrädda pajskalen.
    2. Koka upp passionsfruktspurén med citronsaften. Låt svalna och blanda sedan ner resterande ingredienser till fyllningen. Värm upp smeten under omrörning. Häll fyllningen i de förgräddade pajskalen och baka sedan av i 140° varm ugn i ca 15 minuter.
    3. Karamellisera sockret gyllenbrunt och slå sedan på passionsfrukt och citronsaft. Koka upp under omrörning. Arrangera enligt bild.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben