Serverar: 10-12 portioner
Pajskalet är lätt sötat och fyllningen innehåller bl a passionsfrukt, lime och grädde. Passar både till kaffet eller som dessert.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk strösocker
1 ägg
Fyllning
3 ägg
2 dl strösocker
3 passionsfrukter
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 lime, skal och pressad saft
Garnering
Florsocker
Instruktioner
- Pajdeg:
Hacka samman mjöl, smör, socker och ägg. Låt vila i kylskåp ca 1 timme.
Sätt ugnen på 200°.
Kavla ut pajdegen och täck en pajform 25-30 cm i diameter, med den. Grädda i ugnen ca 10 minuter.
- Fyllning:
Vispa ägg och socker pösigt.
Gröpa ur passionsfrukterna och rör ner det i smeten tillsammans med grädde, mjöl, vaniljsocker samt rivet skal och saft från lime.
Häll fyllningen i det förgräddade skalet och grädda ytterligare ca 35 minuter tills fyllningen precis stelnat.
- Pudra florsocker över pajen före serveringen.
Liknande recept
Kommentarer (1)
har du inte skrivit fel på mängden smör till botten för den bubblar av fet