Passionsfruktspaj

Serverar: 10-12 portioner

Pajskalet är lätt sötat och fyllningen innehåller bl a passionsfrukt, lime och grädde. Passar både till kaffet eller som dessert.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 passionsfrukter
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 lime, skal och pressad saft
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Hacka samman mjöl, smör, socker och ägg. Låt vila i kylskåp ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut pajdegen och täck en pajform 25-30 cm i diameter, med den. Grädda i ugnen ca 10 minuter.
    2. Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt. Gröpa ur passionsfrukterna och rör ner det i smeten tillsammans med grädde, mjöl, vaniljsocker samt rivet skal och saft från lime. Häll fyllningen i det förgräddade skalet och grädda ytterligare ca 35 minuter tills fyllningen precis stelnat.
    3. Pudra florsocker över pajen före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fiskar 11 november 2011

    har du inte skrivit fel på mängden smör till botten för den bubblar av fet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben