Rabarber och passionsfruktspaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

En snabb och enkel supergod paj som passar alla dagar.

Ingredienser

  • Degen
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 ½ dl rabarber
  • 2 passionsfrukter
  • 200 g gräddfil
  • 1 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • (potatismjöl)
  • Servering
  • Vaniljsås eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg rumsvarmt smör eller margarin i en skål med sockret och mjölet. Knåda degen med händerna tills smöret är söndersmulat. Tillsätt vatten och knåda tills degen blir jämn och fin. Smörj en pajform och tryck ut degen i formen. Förgrädda pajen i 5-10 minuter.
    3. Skär rabarbern i ca ½ cm bitar.Dela passionsfrukten på mitten och ta ut innehållet och lägg i en skål med rabarbern. Om rabarbern är fryst kan du lägga i en msk potatismjöl.Rör ner gräddfil, socker och vaniljsocker med rabarber och passionsfrukten. Lägg fyllningen på pajen och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben