Pasta- och tonfiskgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

För oss som älskar tonfisk!

Ingredienser

  • 150 g okokta makaroner
  • 1 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 55 gr champinjoner
  • ½ röd paprika
  • 200 gr tonfisk i vatten på burk
  • Oregano
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 skivade tomater
  • 2 msk skorpmjöl
  • 25 gr riven lagrad ost
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    Koka pastan al dente, låt den rinna av, skölj och låt rinna av igen. Hetta upp oljan och stek vitlök, svamp och paprika mjuka. Lägg i tonfisk och resten av kryddorna. Lägg i hälften av makaronerna i en ugnssäker form, täck med tonfisksåsen och häll sedan över resten av makaronerna. Sås: Smält smöret, rör ner mjölet och fräs i ca 1 minut. Häl i lite grädde åt gången och koka upp. Sjud tills såsen tjocknar, ca 1-2 min Krydda. Häll såsen över makaronerna, lägg de skivade tomaterna över såsen och strö över skorpmjöl och ost. Ställ in i ugnen i ca 25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben