Pasta- och färsgratäng

Serverar: 4-5 portioner

Mums, en riktigt god gratäng.

Ingredienser

  • 250 g pasta, t ex skruvar
  • Olja/smör till stekning
  • 400 g nötfärs
  • Salt
  • Peppar
  • Chili explosion
  • 150 g squash
  • 1 röd paprika
  • ½ skivad purjolök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka oregano
  • Ca 100 g fetaost
  • Äggstanning
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk eller gräddmjölk 50/50
  • Garnering
  • Basilikablad
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ringla över lite olja så de inte klibbar samman. Lägg pastan i en ugnssäker form.
    2. Stek färsen smulig, krydda med salt, peppar, chili explosion och ev örter.
    3. Lägg färsen i bunken. Skär grönsakerna i mindre bitar. Fräs dem mjuka tillsätt riven vitlök. Salta och peppra, rör i färsen och puttra samman.
    4. Rör ner hackad oregano. Fördela färsen över pastan. Lägg på tärnad fetaost.
    5. Vispa ihop ägg och mjöl, salta och peppra. Häll i formen.
    6. Gratinera i 200 grader tills äggstanningen stannat och fått färg ca 30 minuter, täck ev över mot slutet. Garnera med basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben