Pastagryta med köttfärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Variant på köttfärssås och spagetti

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1-2 paprikor, valfri färg
  • ½ köttbuljongtärning
  • 2 ½ dl vatten
  • Ca 400 g konserverade champinjoner eller motsvarande mängd färska
  • 1-2 msk soja
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g Penne (pasta)
  • Instruktioner

    Fräs köttfärsen i lite olja i en stekgryta eller stor kastrull. Skär paprikorna i bitar och blanda ner i köttfärsen. Häll i champinjonerna, smulad buljongtärning, soja och vatten. Låt puttra i ca 10-15 minuter. Koka pastan under tiden. Häll av vattnet från pastan. Blanda grädden i köttfärsröran, låt allt bli varmt. Blanda sedan i den färdigkokta pastan i köttfärsröran och servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Toby1 14 januari 2010

    Ska laga detta idag, får se om det blir gott! Kommer dock att använda matlagningsgrädde.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben