Pastalåda a´la Kajsa Varg

Serverar: 5 portioner

Tid: 20 minuter

Som vanligt blev det ett hopkok bara så där. Och det blev såå gott.. Som tur var hade jag varit smart och skrivit upp vad jag hade i, så nu kan jag göra det igen. Och ni kan också få prova.. Jag har en benägenhet att ta vad jag har och blanda ordning det till något..

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 stor lök
  • 150 g färska champinjoner
  • 200 g majs (1 liten burk)
  • 190 g kidneybönor (1 liten burk)
  • 500 g krossade tomater (1 förpackning)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 5 dl okokta makaroner
  • 2-3 msk vitlökspulver
  • 2 tsk socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ketchup
  • Olivolja
  • Äggstanning
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 200 g riven ost (en påse)
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader.
    2. Koka makaronerna enligt förpackningen. Häll av vattnet och ha på olivoljan så makaronerna inte kladdar i hop. Blanda i vitlökspulvret.
    3. Stek köttfärsen och ha sedan i det i en gryta. Hacka löken och champinjonerna grovt, men det är ju en smaksak. Stek svampen och löken och häll sedan i även detta i grytan. Blanda i kidneybönorna, majsen och de krossade tomaterna med köttfärsröran.
    4. Ha i sockret och smaka av med salt, peppar och ketchup.
    5. Blanda köttfärsröran med makaronerna i en ugnsfast form.
    6. Blanda äggen med 3 dl mjölk och 150 g riven ost. Häll detta över och eventuellt rör om i formen så osten blir blandad. Strö resten av osten ovan på.
    7. In i ugnen 25-30 minuter. Ta ut och häll på 1 dl mjölk medan det är varmt. Låt stå i 5 minuter innan servering så mjölken kan dra in.
    8. Smaklig måltid!!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    matmammansfavoriter 22 februari 2011

    gott!

    fiddili 22 februari 2011

    Oj har du redan hunnit prova?? :D Ja jag tyckte det var väldigt gott.. Mycket godare än vad jag trodde. Längtar tills det är dags att luncha på resterna..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben