Kall Klimp á la Kajsa Varg

Serverar: 6 portioner

Tid: 4 timmar

Gott till köttsoppa, saftsoppa m m

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 8 msk mjöl
  • 4 kkp mjölk
  • 8 droppar bittermandelolja
  • 1 msk socker
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Fräs smör och mjöl. Späd ut med mjölken. Låt det sjuda tills det tjocknar lite. tillsätt bittermandeldroppar blandat med socker och låt sjuda en liten stund till. Tillsätt uppvispat ägg under omrörning. Låt sjuda tills det tjocknar.
    2. Häll upp i en vattensköljd form och ställ i kylen för att stelna. Garnera med persilja. Om klimpen skall vara till saftsoppa tillsätt mer socker och garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben