Kajsa Vargs wokade fläskgryta

Serverar: 2-4 portioner

Man tager vad man haver gryta ....

Ingredienser

  • 300 g picnicbog eller annat fläskkött, strimlat
  • 1 liten hyvlad morot
  • ½ burk majs, 140 g
  • 2 salladslökar, skivad i 1-cm bitar
  • 1 burk bambuskott, 225 g, Blue Dragon
  • 3 gula och 3 röda cocktailtomater, delade
  • ½ röd paprika, strimlad/hackad
  • 2 ½ dl grädde
  • Soja
  • Colorit
  • 3 msk teriyakisås
  • 3-6 tsk red curry paste
  • Ca ½ dl sweet chilisås
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Strimla picnicbogen och stek den i en wok. När den fått färg lägg den hyvlade (med osthyvel) moroten i, halva burken med majs, salladslöken som skäres i cm-långa bitar, bambuskotten, den strimlade och sedan tärnade paprikan. Mot slutet lägg i de delade cocktailtomaterna och grädden.
    2. Krydda med salt, teriyakisås, soja, colorit (för färgens skull), red curry paste (efter behov) och sweet chilisås.
    3. Jag hade ris till och Kikkoman soja på riset.
    4. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben