Pastasås med tonfisk och linser

Serverar: 4 portioner

En kalorisnål variant.

Ingredienser

  • 15 cm purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 12 champinjoner
  • 1,5 burk tonfisk, i vatten
  • 2 tomater
  • 0,5 chili, röd
  • 1 msk grönsaksfond
  • 4 dl röda linser, kokta
  • 1,5 dl Laga lätt, mager matlagningsgrädde, 5% fett
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk parmesanost mager
  • 280 g tagliatelle, med ägg
  • Instruktioner

    1. Skär purjo, vitlök och champinjoner i bitar. Finhacka chilin. Fräs löken och svampen i oljan. Skär tomaten i bitar och tillsätt dessa.
    2. Krydda och tillsätt sedan linser och tonfisk. Låt koka tills löken är mjuk. Häll i lite lagalätt. Servera med tagliatelle och riven parmesan

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben