Pastejfylld köttfärsrulle

Serverar: 4-6 portioner

Den här tycker jag är gudomlig, man kan göra så himla mkt gott med köttfärs!

Ingredienser

  • 400 g köttfärs , gärna blandfärs
  • 1½ tsk salt
  • 3/4 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk råriven lök
  • 2 krm mald peppar
  • Fyllning
  • 1 ask bredbar leverpastej
  • 1 liter smörfrästa kantareller eller motsvarande på burk
  • 3 msk hackad persilja
  • Klyftpotatis
  • Instruktioner

    1. Blanda köttfärs och salt. Låt ströbrödet svälla i mjölken i 10 minuter. Späd färsen med blandningen och tillsätt lök och peppar. Bred ut färsen till en stor fyrkant på en vattensköljd skärbräda.
    2. Rör pastejen mjuk och bredbar i en skål. Bred den sedan över färsplattan. Strö över kantareller och persilja. Forma färsen till en rulle som läggs i en ugnssäker form. Stek rullen i 200 grader cirka en timma.
    3. Stek potatisklyftorna vid sidan av färsen under ca 40 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben