Den här klassiska desserten skapades i sekelskiftets kulinariska Londonmiljöer. Skapelsen tillägnades en av dåtidens mest framgångsrika sångerskor – Dame Nellie Melba från Melbourne i Australien.
Ingredienser
8 konserverade persikohalvor
½ l färska jordgubbar, hallon eller 1 pkt frysta bär
2 msk florsocker
½ - 1 msk vatten
1 msk flagad rostad mandel
4 stora skopor god vaniljglass
Instruktioner
- Låt persikohalvorna rinna av väl. Skölj och rensa jordgubbar eller hallon. Om de är frysta, låt dem tina en aning. Kör jordgubbar eller hallon till puré i en matberedare. Tillsätt florsocker och vatten, så att purén blir lagom tjockflytande.
- Lägg mandeln i en torr stekpanna och rosta den. Var försiktig så att den inte bränns. Lägg persikohalvorna på vackra assietter eller i serveringsglas och placera en skopa vaniljglass vid sidan av persikohalvorna. Häll bärpurén över persikor och glass och garnera med rostad mandel.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Makalöst gott, härligt kitschiga färger. Alla gäster som bjudits på detta har älskat den. Vi gör såsen med hallon, har inte provat jordgubbar ännu.