Peach Melba

Då den berömda australiska sångerskan Nellie Melba besökte London komponerade köksmästare Escoffier denna rätt till hennes ära. I originalreceptet används hela, färska persikor. Då kokas de i sockerlag och får kallna i lagen.

Ingredienser

  • 8 konserverade persikohalvor
  • Hallonsås
  • 400 g hallon
  • 1 dl florsocker, knappt
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • Till servering
  • ½ liter vaniljglass
  • Färska eller frysta hallon
  • Instruktioner

    1. Hallonsås: Mixa hallonen och rör ner florsockret. Sila såsen genom en fin sikt och tillsätt gelén.
    2. Skär vaniljglassen i skivor och ta ut fyra rundlar med stansare eller med ett glas. Placera rundlarna på fyra assietter.
    3. Lägg två persikohalvor på varje glassrundel, häll hallonsås över och dekorera eventuellt med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben