Peach melba cheesecake

Serverar: 16 portioner

Cheesecake är mångas favoritdessert. Denna cheesecake har en underbr smak av persika. Det går bra att baka den en dag i förväg.

Ingredienser

  • 2½ dl smulade digestivekex
  • 3 msk smält smör eller margarin
  • Matfett till formen
  • 600 g philadelphiaost
  • 2½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2½ dl kesella
  • 2 dl persikopuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk persikolikör eller persikonektar
  • 1 dl grovt hackad, färsk persika
  • Topping och garnering
  • 3"½ dl vispgrädde
  • ½ dl hallonpuré eller hallonsylt
  • 9 färskahallon
  • Mynta- eller citronmelissblad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form med matfett. Blanda kexsmulor och smält matfett i formen. Pressa ut massan i botten av formen.
    2. Vispa ihop philadelphiaosten och sockret i en mixer till en jämn smet. Vispa ner ägg, kesella, persikopuré, mjölk och likör tills allt är väl blandat. Rör ner den hackade persikan.
    3. Häll smeten i formen och baka i ugnen i en timma. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan helt. Låt kakan svalna i ugnen ca 30 minuter. Kyl sedan i kylskåp minst 3 timmar eller över natten.
    4. Vispa grädden och rör ner hallonpurén. Bred blandningen ovanpå kakan. Garnera med hallon och mynta- eller citronmelissblad.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben