Peanut butter cake pops

Serverar: 30 portioner

Cake pops med choklad och jordnötter blandar sött och salt på ett oemotståndligt sätt. Cake pops är otroligt goda och perfekta att bjuda på när man bara vill ha något litet till kaffet.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl kakao
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ msk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjölk, 3%
  • 2 3/4 dl jordnötssmör med bitar
  • 200 g Philadelphiaost
  • Doppning och garnering
  • 300 g mjölkchoklad
  • Salta jordnötter, finhackade
  • 30 klubbpinnar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig värme. Smöra en avlång form, 1½ liter, och täck bottnen med ett bakplåtspapper.
    2. Smält smöret i en kastrull. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ägg och socker fluffigt med en elvisp i en annan bunke. Rör ner de torra ingredienserna och äggblandningen och tillsätt mjölken och smöret i omgångar. Blanda tills det blir en slät smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt den svalna.
    3. Smula ner kakan i en matberedare. Tillsätt jordnötssmör och Philadelphiaost och mixa ihop till en smidig och fast deg. Täck degen med plastfolie och låt den ligga i kylen i 30 minuter.
    4. Rulla runda bollar av degen och lägg dem på en bricka täckt med bakplåtspapper eller plastfolie. Smält lite av chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Doppa toppen på en klubbpinne i chokladen och stick sedan in pinnen i en boll. Ställ eller lägg tillbaka bollen på brickan och upprepa proceduren med resten av bollarna. Låt dem stelna i kylen i 30 minuter.
    5. Smält resten av chokladen. Doppa en cake pop i taget i chokladen, låt den rinna av och rulla den i jordnötshacket. Stick ner pinnen i frigolit eller liknande och låt cake popsen stelna innan du serverar dem.

    Liknande recept

    5
    45 min
    14
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben