Peanut butter cupcakes

Serverar: 12 portioner

Det finns en uppsjö av smarriga frostingar att glasera cupcakes med och det finns ingen hejd på alla roliga garneringar. Den här både god och enkel att göra.

Ingredienser

  • 3 ekologiska ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kallt kaffe
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 2 dl saltade jordnötter
  • Peanut Butter Frosting
  • 1 dl mjukt jordnötssmör
  • 4 dl florsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g philadelfiaost
  • 1 msk varmt kaffe
  • Saltade jordnötter till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
    3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
    4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
    5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
    6. Hacka jordnötterna och varva dem med smet i formerna tills de är fyllda till 2/3.
    7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
    8. Peanut Butter Frosting: Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet.
    9. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med jordnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben