Pelargonkaka

Serverar: 8 portioner

Sockerkaka med smak av pelargon känns somrig och spännande!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl mjölk, 3 %
  • 2 msk kronblad från doftpelargon, hackade
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd ihop tillsammans med mjölken och smöret till en jämn smet. Vänd ner de hackade pelargonbladen.
    3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1½ liter. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan svalna innan den pudras med lite florsocker och serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben