Sockerkaka med smak av pelargon känns somrig och spännande!
Ingredienser
125 g smör
2 ägg
3 dl socker
3½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk, 3 %
2 msk kronblad från doftpelargon, hackade
Garnering
Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd ihop tillsammans med mjölken och smöret till en jämn smet. Vänd ner de hackade pelargonbladen.
Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1½ liter. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan svalna innan den pudras med lite florsocker och serveras.