Pelargonkaka

Denna kaka smakade jag på en plantskola, kakan har en söt och frisk citron smak. Roligt att använda sig av doftpelargon i bakverk.

Ingredienser

  • Kaksmet
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Finhackade blad av citronella el. annan doftpelargon
  • Glasyr
  • 5 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 1 tsk saft av citron
  • Vaniljsocker
  • 4-5 finhackade citronellablad
  • Rivet skal från 1-2 citroner
  • Ca 2 msk rödbetssaft (för färgning av glasyren till rosa)
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en form ca 20 cm i diameter. Vispa grädden och rör i sockret. Rör ner de övriga ingredienserna och häll smeten i formen. Grädda i ca 30-35 min på 190 grader. Låt kakan svalna innan det är dags för glasyren. Vispa äggvitan till skum. Rör ner de övriga ingredienserna till en jämn smet. Bred på glasyren när kakan svalnat. Dekorera gärna kakan med blommor och blad från en doftpelargon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben