Pelargonkaka med limeglasyr

Serverar: 8-10 portioner

Med pelargonsocker av doftpelargonen Attar of Roses.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl pelargonsocker
  • 125 g smält smör
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk äkta vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk mjölk
  • Glasyr
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad i bitar
  • 25 g smör
  • Rivet skal av en lime
  • Dekoration
  • En blomma eller blomblad från en pelargon
  • Två pelargonblad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º och smörj och bröa en form med löstagbar kant.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i äggvispet. Tillsätt smöret och mjölken. Vänd ihop till en slät smet. Vispa inte.
    3. Grädda i ca 30 minuter i nedre delen av ugnen. Kolla med sticka. Låt svalna.
    4. Hetta upp grädde och smör till glasyren. Smält chokladen däri och tillsätt rivet limeskal.
    5. Låt glasyren svalna tills den börjar tjockna och häll/bred den över kakan.
    6. Avsluta med att dekorera med blomma och blad.
    7. Tips: Recept på pelargonsocker finns bland mina recept. Här har jag använt mig av snabbvarianten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tulipan 18 juni 2009

    Var får man tag i pelargon socker?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben