Lime- och hallonkaka med limeglasyr

Serverar: 10-12 portioner

Ljuvligt god och saftig kaka med hallon ochlime som toppas med syrlig limeglasyr.

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2½ dl socker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1½ dl filmjölk
  • Rivet skal av 1 lime
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 2-3 dl hallon, färska eller frysta
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 1-2 tsk rivet limeskal
  • 2-3 msk färskpressad limesaft
  • Garnering
  • Rivet limeskal
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform, ca 2 liter.
    2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl, bikarbonat och salt. Blanda ner det tillsammans med filmjölken i smeten. Tillsätt limeskal och saft och rör till en jämn smet.
    3. Fördela hälften av smeten i formen. Strö över hälften av hallonen, därefter resten av smeten och till sist resten av hallonen.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Känn med en sticka så att den är färdiggräddad. Låt den svalna något i formen innan den stjälps upp. Låt svalna helt.
    5. Blanda ingredienserna till glasyren, som bli tjock men ändå rinnande. Ringla den över kakan. Garnera med rivet limeskal och hallon.

    Liknande recept

    5
    40 min
    10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben