Mango- och passionsfruktsrutor med limeglasyr

Serverar: 30 portioner

Mums till många. Aromer och hushållsfärg till denna kakan finns att köpa hos Borgeby Kryddgård. Pressad saft från de resp. frukterna går lika bra. Smaksätt då efter din egen smak.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1-2 tsk mango arom
  • 1-2 tsk passionfrukts arom
  • Glasyr
  • 500 g mascarpone ost
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk lime arom
  • 5-10 droppar grön hushållsfärg
  • Garnering
  • Strössel med fruktsmak
  • Chokladströssel
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smaksätt med aromerna. Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter. Låt svalna.
    3. Glasyren: Rör ihop alla ingredienserna till en slät och härlig limeglasyr. Bred ut den över kakan och garnera efter önskemål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben