Pepparbiff med ädelostsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod och enkel rätt. Tillsammans med klyftpotatis och tomat- och löksallad är den en given fredagsfavorit.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Sås
  • Ädelost (man får smaka av för exakt mängd)
  • Vispgrädde eller mellangrädde
  • Soja (för färgens skull)
  • Tomat- och löksallad
  • Tomater i skivor
  • Gul lök i skivor
  • Balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda färs, ägg och salt. Gör biffar. Vänd dem i grovmalen svartpeppar. Det ska vara ganska mkt så biffarna blir starka.
    2. Värm grädden, smält i osten. Salta och peppra.
    3. Blanda ihop skivad tomat med skivad lök. Häll på lite balsamvinäger.
    4. Servera med klyftpotatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben