Pepparkaks cheesecake

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

En god cheesecake

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g pepparkakor
  • 50 g smör
  • Fyllning
  • 3 st ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 burk(ar) kesella, (10 % á 250g)
  • 1 citron, det rivna skalet
  • Garnering
  • 1 apelsin
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smula pepparkakorna i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det. Tryck ut och platta till smulorna i en form med löstagbar kant (24cm i diameter), gärna med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i 5-10 minuter
    2. Vispa ner sockret i äggen, tillsätt kesella och citronskalen. Rör samman. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 min tills smeten stannat.
    3. Strimla skalet från apelsinen och koka det i socker och vatten 5-10 min utan lock tills det blir en simmig lag. Lyft upp skalstrimlorna och garnera den avsvalnade cheescaken.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (1)

    Amika 12 januari 2009

    Mums vilken god! :) Den tog slut snabbt kan jag säga. Min väldigt kräsna systerson tog 3 bitar! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben