Pepparkaks skorper

Tid: 15 minuter

Gillar du pepparkaks smaken mjuk eller hård. Prova dessa.

Ingredienser

  • 100 g Smör
  • 1 mskpepparkaks krydda
  • ( eller 2 tsk mald nejlika ,2 tsk maald ingefära , 2 tsk maldkanel)
  • 50 g grovhackad skalad mandel
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 5 dl mjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 dl russin (om man gillar det)
  • Instruktioner

    1* Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör,rör i pepparkakskryddan och låt svalna. Grovhacka mandeln. 2*Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt det smälta smöret med pepparkaskryddan och mandeln. 3*Blanda samman mjöl,bakpulver. Tillsätt denna blandning lite i taget så att det blir deg. 4*Rulla ut degen i 3 längder ungefär lika långa som plåten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. 5*Ta ut plåten och skär genast längderna i smala(ca 1 cm) sneda bitar. Vänd skorperna och rosta dem med snitt ytan uppåt i 175 grader i ca 5 minuter.Vänd och rosta andra sidan 5 minuter. 6*Stäng sedan av ugnen och låt skorperna torka ytterligare i eftervärmen. Ha ungsluckan lite på glänt, exempelvis med en träslev emellan.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    55
    21

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben