Pepparkaksbullar

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 timme

Jättegoda bullar.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 dl vit baksirap
  • 1/4 tsk salt
  • 1 dl flytande margarin
  • 5 dl fingervarm mjölk (37 grader)
  • 13-14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 paket Kungsörnens pepparkaksmix
  • 1 dl vatten
  • Pensling
  • uppvispat ägg
  • grovflisad mandel
  • Instruktioner

    Smula jästen i en degbunke. Tillsätt sirap och salt och rör tills jästen har löst sig. Blanda i margarin och mjölk. Tillsätt mjölet och arbeta ihop degen. Låt jäsa under bakduk 20-25 minuter. Rör samman pepparkaksmix och vatten till en smidig massa. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord.Dela den i två delar och kavla ut till rektanglar, ca 25x50 cm. Bred ut fyllningen på degplattorna och rulla ihop från långsidan som en rulltårta. Dela varje rulle i 20 bitar. Lägg bitarna med snittytan ner i pappersformar. Låt jäsa under bakduk 20-25 minuter. Pensla med ägg och strö över mandel. Grädda mitt i ugnen tills bullarna är vackert gyllengula, ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben