Pepparkaksbullar med lingon

Serverar: 15-20 portioner

Lingon i degen och en smarrig pepparkaksfyllning är en fantastisk smakkombination. Saftiga bullar med en härlig smak av jul!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummen mjölk
  • 75 g smält smör
  • 1 krm salt
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 8-10 dl vetemjöl
  • 3/4 dl frysta lingon
  • Florsocker
  • Fyllning
  • Ca 50 g rumsvarmt smör
  • ½ dl socker
  • 1-2 msk pepparkakskrydda
  • Garnering
  • 1 uppvispat ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Häll i den ljumma mjölken och det smälta smöret och blanda. Tillsätt salt, socker, ägg och vetemjöl, lite i taget.
    2. Knåda degen kraftig i några minuter, för hand eller med en hushållsassistent. Blanda lingonen med lite florsocker och knåda in dem försiktigt i degen. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
    3. Kavla ut degen till en rektangel. Bred ut smöret på degen och strö över socker och pepparkakskrydda. Rulla ihop degplattan till en rulle och skär den i ca 1½ cm breda bitar.
    4. Lägg bullarna i pappersformar eller på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    5. Sätt ugnen på 250 grader.
    6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen 5-8 minuter. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben