Pepparkaksglass

God glass och lätt att göra

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 2 tsk malen kanel (c:a)
  • 8 hela nejlikor
  • 1 tsk malen ingefära (c:a)
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2-3 pepparkakor
  • 8-10 blad citronmeliss
  • 300 g hallon eller andra bär (c:a)
  • Instruktioner

    1. Koka upp 1 dl grädde med kryddorna. Låt svalna. Sila ifrån kryddorna.
    2. Vispa äggulor och socker vitt o pösigt. Häll i kryddgrädden och blanda väl. Vispa resten av grädden. Vänd ner den i äggsmeten.
    3. Klä en bakform med plastfolie och häll i glassmeten. Täck med folie och frys in.
    4. Glassen kan göras en vecka i förväg.
    5. Ta fram glassen ca 20 minuter före servering. Lyft över på serveringsfat med hjälp av plastfolien.
    6. Krossa och strö över lite pepparkaka. Garnera med bär och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben