Pepparkaksglass

En försmak av julen.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl standardmjölk
  • 1½ tsk mald kanel
  • ½ tsk mald kryddnejlika
  • ½ tsk kardemumma
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 dl socker
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Blanda vispgrädde, mjölk, kanel, kryddnejlikor, kardemumma och sirap i en kastrull. Värm men låt ej koka. Vispa socker äggulor, ägg och sirap vitt och pösigt. Vispa ner det i den varma gräddblandningen på svag värme. Vispa till smeten börjar tjockna. Så fort den första kokbubblan syns så häll snabbt ner smeten i en skål och låt den kallna ordentligt. Kör smeten i glassmaskin. Lägg över i en form med tätslutande lock. Förvara i frysen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lely 19 december 2009

    Pepparkaka-glass

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben