Pepparkakspäron med sabayonnesås

Serverar: 8 portioner

Bruna som pepparkakor blir päronhalvorna efter det här koket och de får kakornas smak och doft. Rätten får en härlig mjuk brytning om man serverar sabayonnesås till. Att vi talar om måttenheten "½ äggskal" till sabaoyonnesåsen är för att få en riktig relation mellan äggula och vin. Ibland har vi stora ägg, ibland lite mindre... Ett halvt päron per person är lagom. Servera det antingen helt eller som på bilden, skuret som en solfjäder

Ingredienser

  • 4 stora Anjoupäron
  • 1 ½ liter vatten
  • 5 dl strösocker
  • 1 msk nejlikor
  • 1 msk ingefära
  • 1 - 2 kanelstänger
  • Sabayonne-sås
  • Per person behövs
  • 1 äggula
  • ½ äggskal med vin
  • 1 msk strösocker
  • några droppar citronsaft
  • Instruktioner

    Skala och dela päronen. Koka upp vattnet med socker och kryddor. Lägg i päronhalvorna och koka tills de känns mjuka. Det tar 10-15 minuter. Låt päronhalvorna svalna i sitt spad. Sabayonnesåsen gör du så här: Vispa samman allt i en kastrull över värme tills såsen tjocknar. Obs! Såsen får ej koka! Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben