Pepparkaksskorpor

Goda och knapriga skorpor till glögg buffén.

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl Dansukker farinsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 1½ tsk mald ingefära
  • 1 ägg
  • 1 dl filmjölk
  • 2 msk smält smör eller olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en deg.
    3. Tag upp på mjölat bakbord och dela degen i 4 delar som rullas ut till smala längder.
    4. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.
    5. Skär längderna i sneda skivor och lägg tillbaka på plåten med snittytan upp.
    6. Grädda i 10 minuter.
    7. Öppna luckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna torka ett par timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben