Pepparkaksskorpor
Goda och knapriga skorpor till glögg buffén.
Ingredienser
5 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl Dansukker farinsocker
½ tsk salt
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk malda kryddnejlikor
1½ tsk mald ingefära
1 ägg
1 dl filmjölk
2 msk smält smör eller olja
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en deg.
Tag upp på mjölat bakbord och dela degen i 4 delar som rullas ut till smala längder.
Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.
Skär längderna i sneda skivor och lägg tillbaka på plåten med snittytan upp.
Grädda i 10 minuter.
Öppna luckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna torka ett par timmar.
Liknande recept
Pepparkaksskorpor med hasselnötter
1 h 30 min
30
Pepparkaksskorpor
1 h
70
Pepparkaksskorpor med havregryn och dinkel
30
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!