Pepparkaksskorpor

Serverar: 70 portioner

Tid: 1 timme

Gott till glöggen

Ingredienser

  • 150 g valnötter
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl honung
  • 1 ägg
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 citron, fint rivet skal av
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Hacka valnötterna grovt. Rör smör, socker och honung poröst. Blanda i ägget, nöthacket, kryddor, citronskal och vaniljsocker. Blanda ner vetemjölet med bakpulver och forma 6 runda längder.
    2. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i 200 grader ca 15 minuter tills de fått lite färg. Låt svalna något.
    3. Skär sedan i sneda bitar och lägg snittytorna uppåt och grädda ytterligare ca 10 minuter. Låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben