Pepparkaksskorpor med havregryn och dinkel

Serverar: 30 portioner

Baka ett lass underbara skorpor som smakar pepparkaka. Prova att servera med färskost eller en god mögelost.

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 3 dl dinkelsikt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl råsocker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 ägg
  • 1 dl filmjölk
  • 2 msk solrosolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda havregryn, dinkelsikt, bakpulver, socker, salt, kanel, stötta kardemummakärnor, nejlikor och ingefära i en bunke. Rör ner ägg, filmjölk och olja. Blanda ihop till en deg.
    3. Lägg degen på en mjölad bänk. Dela den i 2 delar och forma dem till längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut dem och låt svalna något. Skär dem i sneda skorpor.
    4. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och grädda ytterligare 10 minuter. Stäng av ugnen, öppna luckan på glänt och låt skorporna torka ett par timmar.
    5. Lägg skorporna i en påse med tårtpapper och skriv en etikett.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben