Smala tekakor med havregryn

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegoda, smakar mums med smör och ost.

Ingredienser

  • 5 dl mellanmjölk
  • 2½ dl havregryn
  • 100 g flytande margarin
  • ½ dl socker eller sirap
  • ½ tsk salt
  • 50 g jäst
  • Ca10 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Häll mjölken över havregrynen och låt stå ca 1 timme. Smula ner jästen och häll på övriga ingredienser. Blanda samman till en deg. Låt jäsa 30 minuter.
    2. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Forma små bullar och kavla ut till platta tekakor. Nagga med en gaffel, låt jäsa igen 20-30 minuter.
    3. Grädda i 225 grader 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben